La Casa Groga.

(Podeu llegir La història del Xiroc per saber com va començar tot plegat)

Després de molts anys parlant amb l’Ajuntament de Barcelona, per tal d’aconseguir un espai on poder realitzar les nostres activitats i tasques educatives, l’any 2010, l’Ajuntament ens va cedir un equipament municipal. Aquest espai és la Casa Groga que està situada al c/Ali Bei núm. 120.

De mica en mica la Casa Groga s’ha anat convertint en l’espai juvenil del barri de manera no intencionada, juntament amb l’Ateneu Popular el Rec. Veient la manca d’equipaments juvenils que teníem al barri, que quedava més que demostrat amb l’increment d’entitats amb qui compartíem espai, com a Esplai, vam començar a formar part de la campanya: Exigim Espais, encetada per les associacions juvenils del Fort Pienc amb la finalitat d’exigir espais físics per a les entitats del barri; espais que permetin l’autoorganització veïnal i que facin possible el desenvolupament de projectes.

Arran de la campanya d’Exigim Espais les entitats juvenils del barri vam aconseguir que el Districte de l’Eixample ens cedís la Casa Groga com a equipament per als i les joves i va ser aleshores quan vam iniciar, entre totes, el procés de construcció d’aquest espai. I així fins avui… encara ens queden alguns aspectes per tancar però us podem assegurar que d’aquí ben poquet la Casa Groga estarà més plena de vida i projectes que mai!

Per més informació sobre el futur de la Casa Groga, estigueu atentes a la web i a les noves notificacions.