L’espai de les famílies.

Les famílies són un eix principal de l’Esplai Xiroc. L’esplai Xiroc són els infants, les monitores i també les famílies. Per això, vam decidir crear, ja fa molts anys, la comissió de famílies. Aquesta, pretén ser un espai d’intercanvi, de coneixença entre les famílies i també amb les monitores, un espai de traspàs de les famílies cap a les monitores així com un espai informatiu i de debat de tots els temes que ens afecten. En definitiva, un espai per a que les famílies puguin dir la seva.
També però, com hem dit, intentem que sigui un espai de coneixença entre les famílies i les monitores. Sovint, elles ens poden fer el traspàs de tot allò que els infants els expliquen sobre l’esplai i per a nosaltres pot ser una eina molt útil per millorar el dia a dia d’aquest.
Per a impulsar i crear un espai de famílies còmode i agradable ens organitzem amb famílies referents. És a dir, hi ha una família representant per a cada grup d’edat. Així, podem organitzar totes aquelles activitats creades per i per a les famílies per tal d’enfortir el vincle entre l’esplai i les famílies: sortides, excursions, cafès entre famílies, dinars i/o sopars i un llarg etcètera..
Creiem que és un espai imprescindible a l’esplai i cada dia intentem millorar-lo per tal que vagi creixent cada cop més. Les famílies són part de l’esplai i volem fer-les partíceps del nostre projecte educatiu.