Qui som?

L’Esplai Xiroc és una entitat sense ànim de lucre dedicada a l’educació en el lleure dels infants i joves del barri del Fort Pienc, a l’Eixample.

Treballem a partir d’un objectiu general: la transformació social. Aquesta transformació la duem a terme en un petit àmbit, tot treballant amb els infants, joves i els monitors/es, així com amb les famílies d’aquests/es.

El nostre context educatiu és aquell que no cobreix temporalment ni  institucionalment escola i família. Així mateix, procurem i creiem en la interrelació d’ambdues unitats educatives de l’infant amb el nostre centre. Optem per una educació en el lleure, però, malgrat això, ens allunyem d’un plantejament que contempli exclusivament l’educació del temps lliure.

La nostra tasca busca fer dels infants persones lliures i amb esperit crític, justes i solidàries, conscients de la realitat que els envolta. Treballem pel respecte a la vida humana i la natura i fomentem en els infants la igualtat entre sexes, gènere, procedències, cultures, sempre respectant les diferències de cadascú.